Scholen in Beira ondertekenen afspraken met gemeente voor het leeghalen van beerputten

Ondertekening van de afsprakenDe afgelopen 2,5 jaar werkte het Friese project met 10 scholen in Beira. Deze scholen kregen ondersteuning bij de bouw van goede toiletten en het opleiden van betrokkenen voor een goed beheer en onderhoud. Betrokkenen zijn het bestuur van de school, de leraren, de schoonmakers, de leerlingen zelf en ook de wijkleiders. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid voelt en neemt, zodat de toiletten lang meegaan en ziekten worden voorkomen.

Omdat de beerputten bij de scholen steeds voller raken, is het nodig dat het leeghalen van de beerputten goed is georganiseerd. Bezoek van leden van de gemeenteraad aan een schoolDaartoe faciliteerde het Friese project de ondertekening van afspraken tussen de scholen en de sanitatie-afdeling van de gemeente Beira.De gemeente hanteert voor het leeghalen van de toiletten een gereduceerd tarief van circa 50 euro (onafhankelijk van de grootte van de beeput).

De ondertekening van de afspraken draagt bij aan de project doelstelling om te komen tot een duurzame en goede schoolsanitatie voor de leerlingen.Een schooltoilet op een van de scholen

Gepubliceerd: woensdag 24 mei 2017

Overige nieuwsberichten