Actie kraanwater in de Horeca

De Burgemeester van Napels had een goed idee. Voor elke karaf water brengt het een euro in rekening en die euro is voor een goed water doel; Dit jaar is dat Schoon water voor Mozambique. De Burgemeester van Napels is een pizzeria in Leeuwarden.

 

Vraag uw locale horeca ondernemer om ook mee te doen!

 

Bij het eten in de horeca wordt vaak water geserveerd. In veel gevallen is dit water uit een fles (spa blauw of iets dergelijks) omdat men geen kraan water wil serveren.

Kraanwater in Nederland is van zeer hoge kwaliteit en kan in kwaliteit gemakkelijk concurreren met Spa blauw etc. De prijs van kraan water is 1000 maal lager.

Restaurants hebben vaak een dilemma, reken ik nu wel wat voor kraanwater, of serveer ik kraanwater gratis. Bediening, afwassen en servies kosten geld. Het water ook maar alles bij elkaar zijn de kosten per glas kraanwater zeer laag en staan eigenlijk in geen verhouding met wat in rekening wordt gebracht.

De oplossing van het bovenstaande dilemma is eenvoudig. Breng een rond bedrag in rekening voor een glas of een karaf kraanwater en doneer de opbrengsten hiervan aan een goed doel. De opbrengst voor de ondernemer is een positief imago als maatschappelijk verantwoord ondernemer. De klant krijgt een goed gevoel bij het drinken van een glas water en het goede doel krijgt inkomstenvoor zijn activiteiten.

Het Friese project schoon water voor Mozambique is een prachtig doel om aan te doneren. Het gaat over drinkwater, het is Fries en zorgt ervoor dat steeds meer mensen toegang krijgen en houden tot net zulk schoon en veilig drinkwater als de klant drinkt.

Het doel van de “actie kraanwater in de Horeca” is om zoveel mogelijk horeca gelegenheden bereid te vinden om mee te doen daarbij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ons project en het project bij meer mensen bekend te maken.

Nog even voordelen op een rijtje:

  1. Positief Imago. De Horeca ondernemer creëert een positief imago en zet zichzelf neer als maatschappelijk betrokken ondernemer.
  2. Inkomsten voor project. Er komt geld binnen tbv het project om daarmee weer meer mensen toegang geven tot schoonwater en veiligfe sanitatie
  3. Bekendheid project bij breder publiek. Friese project schoon water voor Mozambique krijgt aandacht en bekendheid.
  4. Bewustwording. Mensen krijgen even weer informatie dat het niet overal op de wereld vanzelfsprekend is dat er schoon en veilig water uit een kraan komt.
  5. Kwaliteit kraanwater. Kraanwater krijgt positieve aandacht als zeer goed en veilig drinkwater

 

Vraag uw locale horeca ondernemer om ook mee te doen!

We willen graag dat zoveel mogelijk Friese Horeca bedrijven meedoen. Een mailing werkt meestal niet. Persoonlijk contact wel.

Informatie en actiemateriaal is op hier beschikbaar.